SEO copywriting – kako izgleda suradnja s pozicionerom?

Sadržaj

Danas je stvaranje sadržaja za pozicioniranje dužnost svakog copywritera. Komunikacija s pozicionerom izuzetno je važna kako bi se postigli željeni rezultati. U sljedećem članku predstavit ćemo kako izgleda SEO copywriting u praksi.

SEO copywriting u praksi

Pozicioniranje u korištenju sadržaja može se podijeliti u dva stupnja: početne aktivnosti i redovito objavljivanje sadržaja.

Početne aktivnosti

Na početku SEO stručnjak ili razvojni programer obično određuje kakav je tip SEO sadržaja potreban.

U tu svrhu razvojni programer privremeno umetne poznati „Lorem ipsum” ili druge ispunjivače. Nakon nekog vremena profesionalac postavlja tekstove koje je poslao copywriter. Druga opcija uključuje copywritera koji provodi strategiju i sadržaj, a zatim ih lijepi na CMS platformu.

U praksi početna faza ovisi samo o dogovorima, stoga je komunikacija ključna za učinkovito izvršavanje zadanih naloga. Načini rada ovise o tome upotrebljava li copywriter alate za copywriting, na primjer, odabir ključnih riječi i smjernica za sadržaj. Druga je varijabla poznavanje CMS-a, uglavnom jer ovisi o tome hoće li copywriter poslati tekstove u datoteci ili ih dodati izravno na internetsku stranicu.

Početne aktivnosti usmjerene su na izgradnju strukture za SEO kako bi se maksimizirao potencijal pozicioniranja.

U ovom slučaju određena količina sadržaja za vašu interenstku stranicu samo je jedan od ključnih čimbenika. Sama stranica jednako je važna kao i struktura, brzina učitavanja itd.

Redovita objava sadržaja

Kada klijent odluči proširiti podstranice ili pokrenuti blog, dužnost je copywritera nastaviti stvarati sadržaj za pozicioniranje. Obično, u kasnijoj fazi, SEO copywriting svodi se na umetanje članaka i kontinuirani razvoj internetske stranice.

Ovdje način suradnje ovisi o veličini i prirodi poduzeća, kao i o vještinama copywritera. Iskusni pisac može izvesti učinkovito pozicioniranje na samoj lokaciji (dodavanjem naslova ili unutarnjeg povezivanja), iako u većim poduzećima postoje pozicioneri koji upravljaju SEO strategijom. U takvim situacijama međusobna komunikacija temelji se na slanju smjernica u vezi s potrebom za određene tekstove i ključne izraze. Copywriter završava zadatak, a zatim šalje sadržaj natrag radi objavljivanja.

SEO copywriter ili pozicioner?

Lako je donijeti zaključak da nema odgovora na to pitanje. Oba zanimanja imaju odgovornosti koje se ne mogu usporediti.

Copywriter stvara suštinski sadržaj koji se prikazuje na pretraživaču. Pozicioner, s druge strane, nabavlja veze koje jačaju potencijal internetske stranice, omogućavajući joj da postigne više pozicije. Njihove aktivnosti svakako se nadopunjuju i čak su nužne u slučaju većih poduzeća.

Sažetak

  1. U praksi SEO copywriting sastoji se od komunikacije s SEO stručnjakom ili samostalnih radnji. To ovisi o vašim dogovorima s poduzećem.
  2. Ovdje nema zlatnih pravila, uglavnom zbog toga što je suradnja uvijek dinamična i strogo individualna.
  3. Neosporno, copywriting je zanimanje koje vam omogućuje stvaranje vrijednog sadržaja, glavnog alata u borbi za pozicioniranje.

Želite li naručiti tekstove za SEO? Kontaktirajte s nama! Mi smo tim copywritera koji stvaraju sadržaj prilagođen pretraživačima – time ćemo učinkovito ojačati vašu poziciju na internetu.

Copywriting SEO

Vlasta Đurina

Experienced translator and proofreader keen on copywriting. Always having a wide range of interests, she leans towards creative opportunities and anything word-related. Being part of the Content Writer team, she translates expert articles and manages projects. In her free time, she enjoys music, dancing and spending time in nature.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nedavno na blogu

13.06.2024 Social Media
12.06.2024 Copywriting
11.06.2024 Content Marketing
10.06.2024 Copywriting
09.06.2024 Copywriting
08.06.2024 Social Media
07.06.2024 E-commerce
06.06.2024 E-commerce
05.06.2024 Copywriting

Stručni poslovni tekstovi

Sadržaj narudžbe

Postanite copywriter

Podnijeti prijavu

Praktični tečaj copywritinga