Koliko će vaše poduzeće zaraditi zahvaljujući copywriteru?

Sadržaj

Poduzeća i dalje traže copywritere, dok sve više pisaca ulazi na tržište rada. Visoka potražnja za sadržajem čini copywritera dosadnim zanimanjem koje vam omogućuje dostojanstven život i zaradu. Ali što je s drugom stranom? Mogu li poduzetnici računati na veće dobiti kada zaposle copywritera? Pročitajte članak kako biste saznali isplati li se copywriting za vaše poduzeće.

Prednosti copywritinga

 

Nema sumnje da je izrada i implementacija teksta jedna od osnovnih marketinških aktivnosti na internetu. Za odgovarajuću naknadu copywriter će izraditi prodajni sadržaj ili članke za blog za vaše poduzeće. Koje se prednosti time ostvaruju? Predstavit ćemo vam neke:

 • veća vidljivost vašega poduzeća
 • izgradnja i poboljšanje stručnoga vizualnoga identiteta vašega brenda
 • bolje prepoznavanje, konverzija i veća prodaja
 • uključivanje vaših čitatelja u interakciju
 • povećano povjerenje potencijalnih kupaca.

Štoviše, učinci su prilično trajni i stabilni – dobro uspostavljeni položaji na pretraživaču mogu vam pomoći da se dugo izdvajate od konkurencije. S druge strane upečatljivi slogani osigurat će da se vaš brend pamti godinama.

Ovo čini odgovarajuću upotrebu sadržaja opako učinkovitim alatom u svakoj marketinškoj fazi vašega poduzeća. Međutim uz prilike dolaze i opasnosti.

Nedostaci copywritinga

Uz mnoge prednosti stvaranje i implementacija teksta također mogu donijeti gubitke vašem poslovanju. Copywriting je vrsta ulaganja koje može biti unosno, ali ne mora biti. Na konačni učinak utječu brojni čimbenici, uključujući poslovnu strategiju, stvarne potrebe korisnika, kao i konačnu implementaciju teksta.

Posebno u slučaju manjih poduzeća konkurencija, zahvaljujući sadržaju, može izložiti poduzetnika nepotrebnim troškovima, a sredstva namijenjena tome mogla bi se bolje uložiti, na primjer, u oglašavanje na Googleu ili Facebooku. Postoje dva aspekta koja treba uzeti u obzir prije donošenja odgovarajuće odluke.

 • Za copywriting potrebno je vrijeme – ako želite proširiti svoj blog ili stvarati tekstove za svoju internetsku stranicu, imajte na umu da sadržaj nije magnet za kupce. Učinci su dugotrajni, ali također su potrebni tjedni ili čak mjeseci da bi se proizveli željeni rezultati. Ovdje govorimo o sadržaju povezanom s vidljivošću (SEO).
 • Vaša je konkurencija budna – kada se borite za pažnju svojih klijenata koristeći sadržaj, morate obratiti pažnju na količinu sadržaja među konkurentskim poduzećima. Ako imaju značajnu prednost, bit će uspješni i privući će potencijalne klijente, odvlačeći ih od vas. To podsjeća na „pesimistički problem” koji dokazuje da položaj u brzoj rijeci određuje koja će životinja uhvatiti više ribe. Isto tako ovisi i o resursima poduzeća hoće li voditi ili zaostajati.

Koliko ću zaraditi zahvaljujući copywriteru?

Kao što možete primijetiti, nema spremnog odgovora na pitanje u naslovu našeg članka. Učinkovit sadržaj koji će popuniti tematsku prazninu na tržištu može privući mnogo kupaca uz malo napora. S druge strane iscrpni članci koji služe kao mač kojim se koristite u borbi protiv jače konkurencije mogu dovesti do brojnih troškova, ali bez vidljivosti.

Ključna je prava taktika poduzeća koja će se pouzdati u profesionalne tekstove prema svojim potrebama.

Učinci u velikoj mjeri ovise o investicijskom izdatku poduzeća. Zahvaljujući povećanoj prodaji i boljoj vidljivosti profesionalni članci mogu donijeti i nekoliko tisuća eura dobiti. S druge strane intenzivni razvoj bloga koji ne donosi zadovoljavajuće rezultate može potrošiti sličan iznos.

Već je dugo jasno da mudra poslovna odluka može umnožiti dobit, dok nepromišljena može izložiti poduzeće jako velikim gubicima. Copywriting je svakako oblik ulaganja s potencijalom da „gradi i uništava svjetove”.

Sažetak

 1. Copywriting se sastoji od stvaranja profesionalnih tekstova u skladu s narudžbom poduzeća.
 2. Sadržaj može donijeti brojne financijske prednosti, ali nagrađivanje copywritera također može rezultirati gubicima.
 3. Uravnoteživanje takve aktivnosti ovisi o individualnoj situaciji poduzeća, stoga se profitabilnost copywritinga ne može poreći.
 4. Jedno je sigurno – copywriting se isplati brojnim poduzećima (posebno onima koje se bave e-marketingom) jer ovo zanimanje postoji i dinamično se stalno razvija. Međutim to ne znači da će svima biti zajamčen uspjeh u vezi sa sadržajem.

Vlasta Đurina

Experienced translator and proofreader keen on copywriting. Always having a wide range of interests, she leans towards creative opportunities and anything word-related. Being part of the Content Writer team, she translates expert articles and manages projects. In her free time, she enjoys music, dancing and spending time in nature.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nedavno na blogu

13.06.2024 Social Media
12.06.2024 Copywriting
11.06.2024 Content Marketing
10.06.2024 Copywriting
09.06.2024 Copywriting
08.06.2024 Social Media
07.06.2024 E-commerce
06.06.2024 E-commerce
05.06.2024 Copywriting

Stručni poslovni tekstovi

Sadržaj narudžbe

Postanite copywriter

Podnijeti prijavu

Praktični tečaj copywritinga